Uitnodiging DACE Contactbijeenkomst 13 maart a.s.: "Innovatieve Contractvormen en Geavanceerde Analyses"
5 februari 2025 om 11:54 0 reacties
“Innovatieve Contractvormen en Geavanceerde Analyses”
Beste deelnemer,
Met genoegen nodigen wij u uit voor de DACE contactbijeenkomst: “Innovatieve Contractvormen en Geavanceerde Analyses” op donderdag 13 maart a.s. in ‘De Soester Duinen’ (Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest).
Voor de eerste contactbijeenkomst van 2025 heeft DACE weer een mooi en divers programma samengesteld.
Ontdek tijdens deze bijeenkomst over nieuwe contractvormen en geavanceerde analyses om de voorspelbaarheid van projecten te verhogen. Leer hoe u efficiëntie verhoogt, kosten beheerst en risico's minimaliseert.
Daarnaast organiseert SIG GWW deze keer het vooruurtje: "Wat doet emissieloos bouwen met de kostprijs van een project?"
DACE heeft drie gerenommeerde sprekers uitgenodigd:
Paul Brinkman (AT Osborne/Pallas)
Amit Bhat (Fluor)
Sasan Hashemi (Tset)
De eerste presentatie met de titel "Ontwikkeling nieuwe contractvormen: de twee-fasen aanpak, bouwteams en Cost+" wordt gegeven door Paul Brinkman (adviseur/consultant bij AT Osborne bij de vakgroep Samenwerken & Contracteren en senior procurement & contract manager bij project PALLAS Reactor). In zijn presentatie zal Paul meer inzicht geven in recente ontwikkelingen bij grote projecten, waar publieke opdrachtgevers steeds meer moeite hebben om marktpartijen (aannemers, opdrachtnemers) te vinden die dergelijke omvangrijke en risicovolle projecten willen aangaan voor een vaste prijs. Het komt de afgelopen jaren steeds vaker voor dat er weinig (tot geen) geïnteresseerde marktpartijen zijn voor dergelijke omvangrijke en risicovolle bouwprojecten, of partijen trekken zich terug tijdens een aanbesteding. En als het dan toch tot een succesvolle gunning/contractondertekening komt dan is het (helaas) niet ongebruikelijk dat er onverwachte situaties ontstaat die resulteren in principiële contractuele en/of financiële discussies die het projectsucces en de onderlinge samenwerking niet ten goede komen. Dergelijke ontwikkelingen hebben er de afgelopen jaren toe geleid dat zowel opdrachtgevende als opdrachtnemende partijen hebben nagedacht hoe dit beter kan. Dit heeft onder andere geleid tot het ontstaan van "nieuwe" contract- en samenwerkingsvormen, zoals de twee-fasen aanpak, de vernieuwde stimulans in de toepassing van bouwteams en de toepassing van de Cost+ contractvorm. Paul zal jullie meenemen over de belangrijkste "ins en outs" van deze contractvormen en de eerste ervaringen hiermee.
Paul Brinkman is ruim 15 jaar betrokken als adviseur bij AT Osborne en heeft diverse rollen vervuld voor verschillende omvangrijke en complexe bouwprojecten in de publieke sector. Paul heeft projecten gedaan voor veel verschillende publieke opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat (diverse DBFM projecten zoals A12 Lunetten - Veenendaal), ProRail (Spoorzone Delft, PHS projecten), gemeente Amsterdam en Vervoerregio Amsterdam (project Noord/Zuidlijn, Amsteltram, Uithoornlijn), Hoogheemraadschappen (waaronder Rijnland), en sinds 2023 ook betrokken bij de voorbereiding en realisatie van het project PALLAS Reactor. Paul heeft zowel een technische als juridische achtergrond en is bij genoemde projecten betrokken geweest vanuit de projectbeheersing (planning, risico's, kosten), en tegenwoordig veelal als contractmanager, tendermanager, trainer en coach.
De tweede presentatie met de titel "Leveraging advance analytics to drive efficiency & predictability in EPC Projects" wordt gegeven door Amit Bhat (Engels). In de snelle en concurrerende omgeving van vandaag staan Engineering, Procurement, and Construction (EPC)-projecten voor tal van uitdagingen die innovatieve oplossingen vereisen om efficiëntie en voorspelbare resultaten te garanderen.
In deze presentatie wordt onderzocht hoe geavanceerde analyses kunnen worden gebruikt om deze uitdagingen aan te pakken en aanzienlijke verbeteringen in de projectprestaties te stimuleren. De presentator gaat in op verschillende mogelijkheden en geeft specifieke voorbeelden van hoe Fluor zijn expertise gebruikt om interne projecten en klanten te helpen hun projectdoelstellingen te bereiken met geavanceerde analyses.
Amit Bhat is een professional op het gebied van projectmanagement, met een passie voor het benutten van de kracht van digitalisering, geavanceerde analyse en controles om innovatie en efficiëntie in projectmanagement te stimuleren.
Met een domeinexpertise van 18+ jaar in de EPC-wereld, leidt Amit momenteel de afdeling 'Cognitive Analytics' bij Fluor Nederland. Amit begon zijn professionele carrière met een bachelor in werktuigbouwkunde in India, gevolgd door een postgraduaat in Project Engineering & Management en een Master in Infrastructure Management aan verschillende prestigieuze Indiase universiteiten.
De derde presentatie met de titel "How Software-Driven Insights Enhance Cost Engineering Accuracy and Decision-Making in the Age of Automation" zal worden gegeven door Sasan Hashemi (Engels).
Should costing wordt al geruime tijd toegepast in ons vakgebied, echter de veranderende uitdagingen in de productie vereisen een verschuiving van handmatige berekeningen naar intelligente, software-ondersteunde analyses. Deze keynote onderzoekt hoe digitale transformatie Should costing hervormt, de transparantie vergroot en engineers in staat stelt om sneller, op data gebaseerde beslissingen te nemen die kosten optimaliseren, CO2 verminderen en de concurrentiepositie verbeteren.
Sasan Hashemi is de CEO en medeoprichter van Tset, een softwarebedrijf dat zich richt op SaaS-oplossingen voor productkosten en CO2-uitstootschattingen. Met een carrière die wordt gekenmerkt door expertise in data-analyse, ondernemerschap en technologie, leidt hij onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven in gedigitaliseerde productiesystemen. Sasan Hashemi's veelzijdige expertise omvat data-analyse, strategische bedrijfsplanning en vaardige programmeervaardigheden.
GWW vooruurtje: "Wat doet emissieloos bouwen met de kosten van een project?"
Herwin Schroer en Sebastiaan Schuchard ((BAM Infra Civiel) zullen het vooruurtje presenteren. Ze gaan het hebben over de impact van emissieloos bouwen op begroting of budgetraming van een project. Daarnaast presenteren ze praktijkvoorbeelden van uitwerkingen in tender- en uitvoeringsfase van projecten, waardoor Opdrachtgevers mogelijk een beter beeld te geven voor gerichter in de markt zetten van projecten.
Programma 13.45-17.00 uur
13.45: GWW vooruurtje
15.00: Opening DACE voorzitter Alex Rood
15.15: Presentatie Paul Brinkman
15.45: Presentatie Amit Bhat
16.15: Presentatie Sasan Hashemi
16.45: Plenaire discussie
17.00: Sluiting en netwerkborrel
Aansluitend nodigen wij u graag uit voor een netwerkborrel.
De eerste presentatie is in het Nederlands, de andere twee presentaties in het Engels.
U kunt zich door middel van een e-mail nu al opgeven voor deze activiteit. Dat helpt ons om de bijeenkomst te organiseren.
We zien er naar uit om u te mogen begroeten bij de DACE contactbijeenkomst.